תמונה של מיטל גרוס

מיטל גרוס

עוגת מוס וקרנצ' נוגט טבעונית

העוגה הזאת פשוט ממכרת, היא בנויה משכבה של קרנצ’ פצפוצי אורז שוקולד ונוגט, מעל יש מוס טבעוני מיוחד, וכל הדבר הזה מצופה בשוקולד מריר עם אגוזי לוז.  בואו נכין 🙂

מה צריך?

רכיבים:

לשכבת הקרנצ'

למוס שוקולד מריר טבעוני

לציפוי וקישוט

ציוד:

איך מכינים?

מכינים את תחתית הקרנצ’:

ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים.
מוסיפים את פצפוצי האורז (אני השתמשתי באורז מלא יצא מעולה), ומקפלים עד שכל הפצפוצים מתכסים בשוקולד.
משטחים את התערובת בתבנית עם נייר אפייה (עדיף רינג מרובע) – שכבה של חצי ס”מ גובה. 
את השאר אפשר לשטח בתבנית אחרת ולנשנש.

שולחים את הבסיס להקפאה עד השלב הבא.

מוס שוקולד:
בקערת מערבבים מי חומוס (המים שיש בתוך השימורים של גרגירי חומוס), סוכר ודבש, ומחממים מעל באן מרי עד הסוכר נמס.
מעבירים למיקסר עם וו הקצפה, מקציפים עד לקבלת קצף תפוח בהיר (יכול לקחת 8 דקות בערך).
בנתיים בקערה אחת ממיסים שוקולד מריר וחמאת קקאו, ומוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים הכל עד לתערובת חלקה.

לאחר שהקצפת מוכנה, מעבירים מעט לתערובת השוקולד ומקפלים, לאחר מכן מעבירים את השאר בחלקים (סך הכל 3 חלקים) עד לקבלת מוס שוקולדי.
הנפח של הקצף ירד משמעותית וזה בסדר.

מוזגים את המוס מעל לשכבת הקרצ’, ושולחים חזרה להקפאה ללילה עד שהתערובת קשה ויציבה.

ציפוי וקישוט:

ממיסים את השוקולד עם השמן/חמאת קקאו לתערובת אחידה וחלקה. 
מוסיפים את הברס (אגוזי לוז).

מכינים רשת מעל תבנית וניילון נצמד,
מוציאים את העוגה מהמקפיא, חותכים לפסים, מניחים את הפס על הרשת ומצפים עם תערובת השוקולד.
מעבירים לצלחת הגשה ומחזירים להקפאה עד לשלב הבא.

קצפת (לא חובה)
מקציפים שמנת צמחית עם אבקת סוכר, לאחר שהקצפת מתחילה להתייצב מוסיפים את הקקאו(מנופה) וממשיכים להקציץ עד לקצפת יציבה.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים תלוליות.
באמצעות כף פריזיאן יוצרים גומות בחלק מהתלוליות, וממלאים במחית נוגט.

בתאבון 🙂

 

 

כתיבת תגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

ברוכים הבאים

התחברות לאתר

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שלחו לי לטלפון