תמונה של מיטל גרוס

מיטל גרוס

פבלובה במילוי קצפת ותותים

הפבלובה היא אחותה הגדולה והחגיגית של הנשיקה!

היא עשויה מבסיס של מרנג(קציפת חלבונים וסוכר) אפוי, ממולאת בקצפת ומקושטת בתותים או בפירות אחרים!

מה צריך?

רכיבים:

שלב א'- מרנג

שלב ב' - קצפת

שלב ג' - פירות

ציוד:

איך מכינים?

הכנת המרנג:

כמו הנשיקות, גם הפבלובה עשויה ממרנג שוויצרי.
מה זה מרנג שוויצרי?
זה קציפה של ביצים וסוכר, שטכניקת ההכנה שלה היא:

1. ערבוב של חלבון וסוכר.
2. הקצפה ידנית של המסה מעל אדים – בדרך כלל נרתיח מעט מים בסיר קטן ונניח את קערת המיקסר מעל האדים, כך שהאדים יחממו את הקערה אבל הקערה לא נוגעת ישירות במים הרותחים.
ההקצפה הידנית הזאת מעל האדים גורמת להמסת הסוכר בתוך החלבון וחיזוק קשרי החלבון – מה שתורם בסופו של דבר למרקם ולחוזק המרנג שנקבל.
3. לאחר הקצפה ידנית של 2-3 דקות מעל האדים, נעביר את הקערה למיקסר להמשך הקצפה – עד שנקבל קצף לבן, אטום ויציב!
4. השלב הבא הוא הוספת אבקת הסוכר ע”י ניפוי האבקה מעל המרנג וקיפולו לתוך התערובת בעדינות.
5. זהו – התערובת מוכנה!

נחמם תנור על 80 מעלות, נרפד תבנית בנייר אפיה ונעביר את התערובת לשקית זילוף עם צנטר חלק (אפשר גם ללא צנטר)

השלב הבא יהיה ליצור מהקצפת סוג של קערה קטנה:
אפשר לעשות זאת עם כף ביד חופשית,
אפשר לזלף תחתית ע”י יצירת עיגול מספירלה, ואחר כך לזלף מסביב “חומה” וכך ליצור כמו צורה של טארט.
אופים את קעריות המרנג 3-5 שעות על 80 מעלות.

קצפת:
מניחים את כל החומרים בקערה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה לזילוף.
**לשים לב שלא להקציף יותר מידי – קצפת משמנת מתוקה נשברת מהר ולאחר שהיא נשברת, לא ניתן להציל אותה.

הרכבה:
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף וממלאים את קעריות המרנג.
לאחר מכן מקשטים עם הפירות שבוחרים!

בתיאבון!

טיפים:

1. כדאי למרוח על הפירות נפאז’ או מעט ריבת משמש כדי לשמור על הפירות מבריקים.
2. אם לא הצלחתם ליצור קעריות, אפשר להכין פבלובה גם בצורה של קינוחי כוסות!
הכניסו לכוסות שכבות של שברי מרנג אפוי, קצפת ופירות – ואפילו קצת שברי שוקולד לבן!
3. שימו לב בפסח יש להשתמש באבקת סוכר ואינסטנט פודינג כשר לפסח.

כתיבת תגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

ברוכים הבאים

התחברות לאתר

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שלחו לי לטלפון