מיטל גרוס
טארט פלאן עם תותים וקצפת
פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.
אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם הבצק הפריך שנותן עוד מרקם ומאזן זה פשוט מושלם.
פלאן הוא קינוח שלם כמו שהוא,
אבל רגע לפני שנגמרים לנו התותים,
החלטתי לשדרג אותו עם קצפת עננים ותותים שיוסיפו למראה מרהיב ולטעם כיפי במיוחד.
מוכנים להתחיל?
מה צריך?
רכיבים:
לבצק פריך
- 280 גרם קמח
- 150 גרם חמאה
- 80 גרם אבקת סוכר
- 30 גרם אבקת שקדים
- ביצה אחת M או L
- רבע כפית מלח
לפטיסייר פלאן
- 300 גרם חלב
- 200 גרם שמנת מתוקה
- חצי כפית מחית וניל איכותית
- ביצה אחת M
- 2 חלמונים
- 30 גרם קורנפלור
- 100 גרם סוכר
לקצפת
- 350 גרם שמנת מתוקה
- כף אבקת סוכר
- כף פודינג וניל
ותותים יפים חתוכים
איך מכינים?
המתכון מתאים לשני טארטים בקוטר 16.
מעבדים במיקסר וו גיטרה
חמאה קרה, ואת שאר היבשים לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק.מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים להקפאה
קורצים מהבצק בסיס לטארט ולאחר מכן את השוליים לפי ההדגמה בסירטון (אינסטגרם).
- אופים 13 דקות עם משקולות – בתוך הטארט שמים ניילון נצמד עמיד לחום או נייר אפייה מקומט ובתוכו קטניות, אופים 13 דקות, מסירים את הקטניות וממשיכים במתכון.
- מכינים פטיסייר – בקערה קטנה מערבבים ביצים, סוכר, קורנפלור ומעט חלב, בסיר קטן מחממים שמנת וחלב, מעבירים מעט מהתערובת לתערובת החלמונים לצורך השווארת טמפרטורות, תוך כדי ערבוב מתמיד, ואז מחזירים את כל התערובת לסיר ביחד עם החלב והשמנת להמשך בישול, עד להסמכה וביעבוע של הקרם. בזמן הבישול מערבבים עם מטרפה כל הזמן.
- מוזגים את הפטיסייר לטארטים, מיישרים ומעבירים לאפייה ב 200 מעלות לעוד 12 דקות עד שהקרם מקבל מראה שרוף מלמעלה, אבל הוא עדיין רוטט במרכז. זה יסתדר אחרי התייצבות.
- לאחר האפייה מקררים היטב את הפלאן לכמה שעות במקרר.
- מכינים קצפת – מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר 2 דקות, מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
- מזלפים את הקצפת מעל לפלאן, ומסדרים יפה את התותים מעל.
- מומלץ להבריש את התותים בריבה כדי לקבל מראה מבריק ועמידות.
- בתאבון!
הצעות בשבילך
קבלו 20% על כל הסדנאות הדיגיטליות עם קוד קופון getcake20
סדנת משלוחי מנות בוטיק
עוד מתכונים
תפוח מסוכר
תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו
טארט פלאן עם תותים וקצפת
טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם
מגולגלות קינדר
מגולגלות קינדר באמת שלא הבנתי מה הסיפור עד שלא הכנתי וניסיתי בעצמי… הביס אומר הכלמושלםטעים בטירוףאי אפשר להסביר…פשוט רוצו להכין ועוד היום! מדובר כאן על