עוגת שוקולד בקופסה עגולה
מיטל גרוס
הטרנד שסחף את הרשת – עוגת שוקולד בתוך קופסת פח של דניאל עמית.
מצאתי את המתכון המקורי ברשת (לפי מה שהבנתי זה לא המתכון לעוגה האמיתית שנמכרת – זה יותר טוב)
זה לא סיפור על עוגה – זה בעיקר סיפור על טרנדים, על ויראליות, על שיווק ויחסי ציבור.
באנו לעשות מהלימון לימונדה.
עוגת השוקולד הזאת היא לא פחות ממדהימה – השילוב של השמנת והשוקולד בתוך הבלילה הופך אותה לבעלת מרקם עשיר במיוחד,
וכן גם כמויות הסוכר והשוקולית מוסיפות לא מעט ללחות ולמתיקות העוגה.
וכן גם כמויות הסוכר והשוקולית מוסיפות לא מעט ללחות ולמתיקות העוגה.
רק תעשו טובה – אל תייבשו אותה.
הסוד הוא להוציא אותה 2 דקות לפני שנדמה לכם שהיא מוכנה.
הסוד הוא להוציא אותה 2 דקות לפני שנדמה לכם שהיא מוכנה.
רוצו לאפות 🙂
מה צריך?
רכיבים:
- 4 ביצים גודל L
- 250 גם סוכר לבן (כוס ורבע)
- 140 גרם קמח תופח (כוס)
- 120 גרם שוקולית (כוס)
- 200 גרם שמן קנולה (כוס)
- רבע כפית מלח
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד מריר
- כפית קפה נמס
- 50 גרם שוקולד לבן
- לציפוי - 250 גרם שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד חלב + 100 גרם שוקולד מריר
איך מכינים?
- מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים בהדרגה את השמן.
- מערבבים ביחד את השוקולית, הקמח, נס הקפה והמלח ומוסיפים לתערובת. ממשיכים לערבב מעט.
- ממיסים נפרד את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ושוקולד החלב (אפשר גם במיקרו בכלי פלסטיק) כשהכל נמס, מוסיפים לבלילה ומערבבים עד שאין גושים.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית משומנת (אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 לפי גודל הקופסה שהייתה לי – המתכון הספיק לעוגה קוטר 16 גובה 6 + 2 אינגליש קייק)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות טורבו למשך 40-45 דקות.
- אחרי שהעוגה מוכנה, נותנים לה זמן להתקרר ואז מעבירים אותה לקופסה לפני הוספת הגנאש.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם שוקולד החלב והשוקולד המריר בסיר על אש נמוכה או במיקרו – ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק.
- שופכים מעל העוגה את הגנאש, מחכים שתתקרר מעט ומוסיפים סוכריות צבעוניות. בתיאבון!
- המתכון המקורי כאן
עוד מתכונים
עוגת שוקולד של דניאל עמית
07/09/2025
אין תגובות
עוגת שוקולד בקופסה עגולה הטרנד שסחף את הרשת – עוגת שוקולד בתוך קופסת פח של דניאל עמית.מצאתי את המתכון המקורי ברשת (לפי מה שהבנתי זה
תפוח מסוכר
10/05/2024
אין תגובות
תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו
טארט פלאן עם תותים וקצפת
10/03/2024
אין תגובות
טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם