עוגת שוקולד של דניאל עמית

עוגת שוקולד בקופסה עגולה

תמונה של מיטל גרוס

מיטל גרוס

הטרנד שסחף את הרשת – עוגת שוקולד בתוך קופסת פח של דניאל עמית.
מצאתי את המתכון המקורי ברשת (לפי מה שהבנתי זה לא המתכון לעוגה האמיתית שנמכרת – זה יותר טוב)

זה לא סיפור על עוגה – זה בעיקר סיפור על טרנדים, על ויראליות, על שיווק ויחסי ציבור.

באנו לעשות מהלימון לימונדה.
עוגת השוקולד הזאת היא לא פחות ממדהימה – השילוב של השמנת והשוקולד בתוך הבלילה הופך אותה לבעלת מרקם עשיר במיוחד,
וכן גם כמויות הסוכר והשוקולית מוסיפות לא מעט ללחות ולמתיקות העוגה.
 
רק תעשו טובה – אל תייבשו אותה.
הסוד הוא להוציא אותה 2 דקות לפני שנדמה לכם שהיא מוכנה.
רוצו לאפות 🙂

מה צריך?

רכיבים:

איך מכינים?

  1. מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  2. מוסיפים בהדרגה את השמן.
  3. מערבבים ביחד את השוקולית, הקמח, נס הקפה והמלח ומוסיפים לתערובת. ממשיכים לערבב מעט.
  4. ממיסים נפרד את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ושוקולד החלב (אפשר גם במיקרו בכלי פלסטיק) כשהכל נמס, מוסיפים לבלילה ומערבבים עד שאין גושים.
  5. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית  משומנת (אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 לפי גודל הקופסה שהייתה לי – המתכון הספיק לעוגה קוטר 16 גובה 6 + 2 אינגליש קייק)
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות טורבו למשך 40-45 דקות. 
  7. אחרי שהעוגה מוכנה, נותנים לה זמן להתקרר ואז מעבירים אותה לקופסה לפני הוספת הגנאש.
  8. מכינים את הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם שוקולד החלב והשוקולד המריר בסיר על אש נמוכה או במיקרו – ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק.
  9. שופכים מעל העוגה את הגנאש, מחכים שתתקרר מעט ומוסיפים סוכריות צבעוניות. בתיאבון!
  10. המתכון המקורי כאן

עוד מתכונים

תפוח מסוכר

תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו

קרא עוד »

טארט פלאן עם תותים וקצפת

טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם

קרא עוד »

הצעות בשבילך

סדנאות אפייה דיגיטליות במחירים מיוחדים

רוצה ללמוד קונדיטוריה מקצועית ולהתחיל למכור מהבית? הקורס המקיף בשבילך

כתיבת תגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

ברוכים הבאים

התחברות לאתר

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שלחו לי לטלפון