תמונה של מיטל גרוס

מיטל גרוס

טארט פלאן עם תותים וקצפת

פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.
אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם הבצק הפריך שנותן עוד מרקם ומאזן זה פשוט מושלם.

פלאן הוא קינוח שלם כמו שהוא, 
אבל רגע לפני שנגמרים לנו התותים,
החלטתי לשדרג אותו עם קצפת עננים ותותים שיוסיפו למראה מרהיב ולטעם כיפי במיוחד.

מוכנים להתחיל?

מה צריך?

רכיבים:

לבצק פריך

לפטיסייר פלאן

לקצפת

ותותים יפים חתוכים

איך מכינים?

  1. המתכון מתאים לשני טארטים בקוטר 16.

  2. מעבדים במיקסר וו גיטרה
    חמאה קרה, ואת שאר היבשים לתערובת פירורית.
    מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק.

  3.  מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים להקפאה

  4. קורצים מהבצק בסיס לטארט ולאחר מכן את השוליים לפי ההדגמה בסירטון (אינסטגרם).

  5. אופים 13 דקות עם משקולות – בתוך הטארט שמים ניילון נצמד עמיד לחום או נייר אפייה מקומט ובתוכו קטניות, אופים 13 דקות, מסירים את הקטניות וממשיכים במתכון.

  6. מכינים פטיסייר – בקערה קטנה מערבבים ביצים, סוכר, קורנפלור ומעט חלב, בסיר קטן מחממים שמנת וחלב, מעבירים מעט מהתערובת לתערובת החלמונים לצורך השווארת טמפרטורות, תוך כדי ערבוב מתמיד, ואז מחזירים את כל התערובת לסיר ביחד עם החלב והשמנת להמשך בישול, עד להסמכה וביעבוע של הקרם. בזמן הבישול מערבבים עם מטרפה כל הזמן.

  7. מוזגים את הפטיסייר לטארטים, מיישרים ומעבירים לאפייה ב 200 מעלות לעוד 12 דקות עד שהקרם מקבל מראה שרוף מלמעלה, אבל הוא עדיין רוטט במרכז. זה יסתדר אחרי התייצבות.

  8. לאחר האפייה מקררים היטב את הפלאן לכמה שעות במקרר.

  9. מכינים קצפת – מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר 2 דקות, מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

  10. מזלפים את הקצפת מעל לפלאן, ומסדרים יפה את התותים מעל.

  11. מומלץ להבריש את התותים בריבה כדי לקבל מראה מבריק ועמידות.

  12. בתאבון! 

הצעות בשבילך

קבלו 20% על כל הסדנאות הדיגיטליות עם קוד קופון getcake20

סדנת משלוחי מנות בוטיק

עוד מתכונים

תפוח מסוכר

תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו

קרא עוד »

טארט פלאן עם תותים וקצפת

טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם

קרא עוד »

מגולגלות קינדר

מגולגלות קינדר באמת שלא הבנתי מה הסיפור עד שלא הכנתי וניסיתי בעצמי… הביס אומר הכלמושלםטעים בטירוףאי אפשר להסביר…פשוט רוצו להכין ועוד היום! מדובר כאן על

קרא עוד »

כתיבת תגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

ברוכים הבאים

התחברות לאתר

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שלחו לי לטלפון