מיטל גרוס
קאפקייקס מושלמים וסופר עסיסיים
איך אני אוהבת לאפות עם הקטנטנים שלי 🙂
לא הכל כמובן, רוב הדברים דורשים דיוק וריכוז,
אבל קאפקייקס זה מסוג הדברים שהם קלילים, לא לוקחים הרבה זמן ואפשר לגבי לשתף את הילדים בהכנה שלהם!
מעבר לזה, כמובן שאפשר להשתמש במתכון גם למבוגרים, ולשים מלא תוספות שונות ומושחתות,
סומכת עליכם 🙂
בואו נתחיל..
מה צריך?
קאפקייקס וניל
- 180 גרם קמח
- 8 גרם אבקת אפייה
- 210 גרם סוכר
- 60 גרם שמן קנולה
- 100 גרם ביצים
- 160 גרם חלב
- חצי כפית מחית וניל
קאפקייקס שוקולד
- 100 גרם קמח
- 40 גרם קקאו
- 5 גרם אבקת אפייה
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם סוכר חום
- 85 גרם שמן קנולה
- 120 גרם ביצים
- 130 גרם חלב או שמנת מתוקה
- קורט מלח
קצפת וניל קלאסית
- 300 גרם שמנת מתוקה
- כף גדושה אבקת סוכר
- כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
גנאש שוקולד מוקצף
- 250 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שמנת מתוקה - 1
- 100 גרם שמנת מתוקה-2
ציוד:
- מיקסר וו הקצפה או קערה ומטרפה
- עטרות או גביעי קאפקייקס
- תבנית סיליקון שקעים לתמיכה בעטרות
איך מכינים?
**מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו**
**מכינים מגש עם תבנית סיליקון ועטרות קאפקייקס או גביעי קאפקייקס**
- בקערה או קערת המיקסר שמים את כל החומרים הרטובים: חלב/שמנת, שמן, מחית וניל(אם יש), ביצים ומערבבים עד איחוד.
- מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכרים, אבקת קקאו(בשוקולד),מלח(אם יש) ומוסיפים לתערובת הרטובים.
- מערבבים הכל עם מטרפה או מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים לתוך תבניות הקפאקייקס עד חצי עד 3/4 גובה.
- אופים 10-15 דקות.
- מצננים.
להכנת קצפת וניל קלאסית:
1. מקציפים שמנת מתוקה עד הסמכה קלה.
2. מוסיפים אבקת סוכר ומקציפים מעט עד לקבלת נפח.
3. מוסיפים את האינסנט פודינג ומקציפים בזהירות עוד קצת עד לקבלת קצפת יציבה ורכה.
4. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק או משונן ומזלפים בכיף.
5. מקשטים וזוללים.
להכנת גנאש שוקולד מוקצף:
1. מחממים במיקרוגל שוקולד מריר ושמנת חלק 1, בערך דקה-שתיים ומערבבים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה חלק 2 ומערבבים.
3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה עד לקבלת תערובת יציבה.
4. מעבירים את כל התערובת למיקסר עם וו הקצפה, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
5. מעבירים לשקית זילוף, מזלפים, מקשטים ונהנים.
** ניתן לשמור את הקאפקייקס במקרר במשך שבוע, או במקפיא במשך חודש.
עוד מתכונים
תפוח מסוכר
תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו
טארט פלאן עם תותים וקצפת
טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם
מגולגלות קינדר
מגולגלות קינדר באמת שלא הבנתי מה הסיפור עד שלא הכנתי וניסיתי בעצמי… הביס אומר הכלמושלםטעים בטירוףאי אפשר להסביר…פשוט רוצו להכין ועוד היום! מדובר כאן על