מיטל גרוס
עוגיות פאדג' דאבל שוקולד
נראה לי שאני חייבת לכם קודם כל התנצלות,
העוגיות האלה טעימות ברמות קשות…
וגם כל כך קלות להכנה…
שזה בכלל פשע!
אבל אם אנחנו כבר כאן,
קבלו את המתכון
לעוגיות שוקולד צ’יפס – פאדג’ דאבל שוקולד
שכתבתי לנוחיותכם
גם בגרמים וגם בכוסות (מדידה אוניברסליות)
ככה שאין תירוצים!
אז המתכון מספיק ל-18 עוגיות
שנקרצו עם כף גלידה קפיצית בקוטר 4 ס”מ
הם דיי גדולות וככה צריך להיות
אבל אתם מוזמנים לכדרר לגודל הרצוי לכם.
מה צריך?
רכיבים:
- 1 כוס קמח (170 גרם)
- 1.4 כוס קקאו + כפית ( 30 גרם)
- חצי כפית מלח
- כפית אבקת אפייה (6 גרם)
- חצי כוס חמאה מומסת (100 גרם)
- חצי כוס סוכר לבן ( 125 גרם)
- חצי כוס סוכר חום( 125 גרם)
- ביצה 1 L
- כפית מחית וניל איכותית (אופציונלי)
- כוס שוקולד צ'יפס ( 170 גרם)
- שוקולדים לקישוט
ציוד:
- מיקסר
- כף גלידה קפיצית
איך מכינים?
**מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו**
**מכינים שני מגשים עם נייר אפייה”
1. בקערה מנפים קמח וקקאו, מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים לאבקה אחידה.
2. בקערה שניה – חמאה מומסת (לחתוך לקוביות ולחמם במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה – זהירות לא לחמם יותר מידי כי החמאה תתפוצץ לכם במיקרו),
סוכר חום, סוכר לבן ומחית וניל – לערבב עם מטרפה ידנית עד לאיחוד
3. להוסיף ביצה ולהמשיך לערבב עד לאיחוד.
4.מוסיפים את כל האבקות, לקערת הנוזלים, ומערבבים עם לקקן עד לאיחוד.
5.מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים עד שכל השוקולד נטמע בתערובת.
בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים (כף גלידה שטוחה) ומניחים על מגש האפייה – 9 במגש – רווחים גדולים אחידים.
מקשטים את כדורי הבצק שלנו עם עוד שוקולד צ’יפס או תוספת אחרת כמו עדשים צבעוניות או קינדר
אופים 8 דקות על חום 170
אני אוהבת להכניס כל מגש לבד.
לאחר האפייה מצננים את העוגיות בערך 10 דקות
בתאבון!
עוד מתכונים
תפוח מסוכר
תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו
טארט פלאן עם תותים וקצפת
טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם
מגולגלות קינדר
מגולגלות קינדר באמת שלא הבנתי מה הסיפור עד שלא הכנתי וניסיתי בעצמי… הביס אומר הכלמושלםטעים בטירוףאי אפשר להסביר…פשוט רוצו להכין ועוד היום! מדובר כאן על