מיטל גרוס
בחושה שיש תפוזים ושוקולד
בואו נודה באמת,
מה שבאמת בא לנו עם התה או הקפה,
זאת עוגה בחושה טובה,
שנוכל ליישר ממנה עוד ועוד..
וגם – להכין אותה תוך 10 דקות קל!
מה צריך?
רכיבים ל 3-4 עוגות אינגליש קייק
בחושה תפוזים
- 250 גרם ביצים
- 400 גרם סוכר
- 250 גרם שמן קנולה
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 300 גרם מיץ תפוזים
- 490 גרם קמח
- 2 גרם סודה לשתייה
- 5 גרם אבקת אפייה
תערובת שוקולד לשיש
- חצי כמות מבלילת בחושה תפוזים
- 20 גרם קקאו
- 80 גרם סוכר חום דמררה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
גנאש שוקולד לציפוי (אופציונלי)
- 300 גרם שוקולד מריר
- 300 גרם שמנת מתוקה
ציוד:
- מיקסר
- תבנית אינגליש קייק
- קערת ערבול
- תנור
איך מכינים?
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מקציפים ביצים וסוכר לבן 3 דקות עד לקבלת קצף תפוח בהיר.
מוסיפים שמן תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן מיץ תפוזים ושמנת חמוצה.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (מנופה ומעורבב מראש).
ממשיכים לעבד עד איחוד.
בקערה אחרת מערבבים קקאו וסוכר חום,
מוסיפים רבע מתערובת התפוזים ומערבבים באמצעות מטרפה.
מוסיפים עוד רבע ומערבבים.
מוסיפים את שברי השוקולד.
מעבירים את שתי הבלילות לשקיות זילוף גדולות (לא חובה אבל נוח מאוד)
מכינים את התבניות שלנו – משמנים בספריי שמן במידת הצורך.
ממלאים שכבה של בלילת התפוזים ומעליה בלילת השוקולד, ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
אופים 20-40 דקות – תלוי בגודל העוגה.
ניתן בסוף להכין גנאש שוקולד משמנת מתוקה רותחת ושוקולד מריר, ולשפוך מעל העוגה.
בתאבון!
קישור לסרטון הכנה בריל:
https://www.instagram.com/reel/CjXWbsLIjUG/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
עוד מתכונים
תפוח מסוכר
תפוח מסוכר הממתק הנוסטלגי של יום העצמאות! כל כך פשוט להכין תפוחים או פשוט סוכריות טעימות תוצרת בית. רוצים לקבל מתכונים וטיפים לפני כולם? בואו
טארט פלאן עם תותים וקצפת
טארט פלאן עם תותים וקצפת פלאן זה טארט במילי קרם פטיסייר שעובר אפייה עד שהקרום העליון שלו נשרף.אחרי התייצבות מדובר בביס קרמי וחלומי, ביחד עם
מגולגלות קינדר
מגולגלות קינדר באמת שלא הבנתי מה הסיפור עד שלא הכנתי וניסיתי בעצמי… הביס אומר הכלמושלםטעים בטירוףאי אפשר להסביר…פשוט רוצו להכין ועוד היום! מדובר כאן על